måndag 23 december 2013

23 december: Rebecka julläser Vägen mot Bålberget och Steglitsan

Foto: RS
Nu ser alla fram emot ett par veckors ledighet och flera med oss längtar efter att få läsa! Det är nu under jullovet jag tar fram alla olästa tegelstenar som man har tid att grotta ner sig i hemma i soffan. Därför står Vägen mot Bålberget av Thérese Söderlind och Steglitsan av Donna Tartt överst på min "att-läsa-lista".

Vägen mot Bålberget utspelas under två tidsperioder, den ena på 1970-talet då vi får följa Jacke och Veronica som tillsammans besöker Bålberget som sägs vara platsen där man avrättade häxor. Samtidigt,  på samma plats, men tre hundra år tidigare blir Malin anklagad för trolldom och satt i fängelse.

Donna Tartt har skrivit en av mina favoritböcker som heter Den hemliga historien, därför ser jag väldigt mycket fram emot att läsa hennes senaste bok Steglitsan som handlar om Theo Decker. När Theo tillsammans med sin mamma besöker Metropolitan Museum inträffar en explosion, mamman omkommer tragiskt och Theo tvingas flytta in hos en kompis. Theo blir besatt av en holländsk målning som han snodde med sig från museet och som påminner honom om hans döda mamma, men fascinationen för denna tavla leder Theo in i kriminella gäng.

Vad ska du läsa under jullovet? Dela gärna med dig av dina tips under kommentarer nedan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar