tisdag 3 december 2013

3 december: Cirkeln, Eld och Nyckeln

Ingen av oss som läst Cirkeln och Eld av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren har väl missat att den avslutande delen i trilogin, Nyckeln, utkom för några veckor sedan! Jag har hunnit mer än halvvägs och det är med blandade känslor jag läser sista boken. Samtidigt som det är otroligt spännande att läsa om ungdomarnas kamp mot apokalypsen är det sorgligt att allt snart är slut.

I första boken, Cirkeln, stiftar vi bekantskap med ett gäng ungdomar i den lilla staden Engelsfors som en natt när månen är blodröd plötsligt vaknar upp i den nedlagda folkparken, de har ingen aning om hur de kom dit eller varför de är där. Tjejerna är väldigt olika varandra och har egentligen ingenting gemensamt, men nu kommer de tvingas till samarbete. Det finnas något ont i deras närhet och det enda sättet att besegra det onda är med gemensamma krafter. I Eld och Nyckeln fortsätter kampen och mycket hinner hända från bok ett till bok tre!

Vad är det som är så bra med dessa böcker? För mig är det definitivt inte bara det magiska, fast jag gillar det också så klart, men karaktärerna är det som gör böckerna! Jag gillar dem väldigt mycket, de är realistiska och man kan känna igen sig i dem på riktigt! Man bryr sig om dem och man vill verkligen veta hur det går för dem.

Har ni inte läst trilogin, passa på under jullovet! Det är perfekt läsning när man har flera dagar ledigt, för dessa böcker är riktiga bladvändare och man sträckläser dem gärna.

Glöm inte seriealbumet Berättelser från Engelsfors, tillsammans med Sara och Mats har tre serietecknare tecknat Engelsfors och 8 olika berättelser som utspelas innan Cirkeln och efter Eld. Hemligheter från det förflutna avslöjas men det ges även ledtrådar till vad som händer i den avslutande delen Nyckeln.

Se boktrailers för Cirkeln, Eld och Nyckeln:



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar